Ing2Sing
Koor-dinatie enzo

Ingrid

Ik ben Ingrid Ravenstein,  getrouwd, 2 geweldige dochters, een bonuszoon en -schoondochter en 3 lieve kleindochters. Ik werk fulltime als Sr. Marketing Associate. Mijn vrije tijd breng ik meestal zingend door en zo niet, dan ben ik wel bezig voor of met koren.  

Koor-dinatie enzo

Toen ik met O Jee, het popkoor waar ik zing, regelmatig korenfestivals bezocht, begon het te kriebelen. Ik wilde ook zo'n event organiseren. Natuurlijk kon ik mij voor het koor storten op de uitvoeringen van onze eigen concerten, maar dat was  niet voldoende meer. 

Het eerste korenfestival dat ik opzette, was Voices4Life, een benefietkorenfestival. Een succesvol programma met maximaal 16 koren en altijd een unieke dagopwarming. Daarna besloot ik mij aan te sluiten bij VOLkoren Middelburg, een populair groot korenfestival dat al jaren grote bekendheid in de Nederlandse korenwereld heeft. Jarenlang heb ik met veel plezier in het mooie en gezellige Zeeuwse het zondagprogramma gecoördineerd.

In 2019 werd het tijd voor een korenfestival in Rotterdam. In zo'n mooie culturele stad mocht naar mijn mening een koorevenement niet ontbreken. Voorwaarde was wel kwaliteit op typische Rotterdamse plekken. Het lukte om een enthousiast en gedreven team bij elkaar te verzamelen en RotjeKoor werd opgericht. Met ruim 100 koren was het festival meteen een knallend succes. 

Tijdens de pandemie kreeg RotjeKoor een alternatieve virtuele invulling met een online korenfestival en het MegaKoor, maar in 2022 konden we weer knallen. In 2023 hoop ik voor de derde keer een gevarieerd programma voor mijn stad in elkaar te kunnen draaien. Ook het Megakoor, het projectkoor van RotjeKoor met ongeveer 120 individuele zangers, krijgt een muzikaal vervolg. 

Daarnaast blijft ik natuurlijk bij mijn popkoor O Jee volop betrokken bij de organisatie van onze concerten of andere activiteiten en zorg ik er als choreojuf voor dat 'mijn' koor in beweging blijf.